Byggarbetsplats stölderna fortsätter

Stölder på byggarbetsplatser ökar.

Antalet stölder från byggarbetsplatser ökar enligt ny statistik från Brottsförebyggande Rådet, Brå. Under 2022 anmäldes 4 707 inbrottsstölder från byggarbetsplatser. – Det är en ökning med nästan 200 stölder jämfört med 2021.

En byggarbetsplats är ett attraktivt mål för inbrottstjuvar på grund av värdefull utrustning, verktyg och material. Det är viktigt att implementera effektiva säkerhetsåtgärder för att skydda byggarbetsplatsen. Här är några strategier för att förhindra inbrott på en byggarbetsplats:

 

Byggstängsel och skyltning:

Sätt upp ett robust staket runt platsen med lämpliga varningsskyltar från larmbolaget som indikerar att det är ett begränsat område. Detta fungerar som ett fysiskt avskräckande medel.

Åtkomstkontroll:

Implementera ID06 accesspunkter med grindar som kan låsas och övervakas. Använd säkra lås och överväg elektroniska åtkomstsystem för behörig personal.

Övervakningskameror:

Installera säkerhetskameror på strategiska platser för att övervaka platsen. Se till att de är synliga för att fungera avskräckande, men ha även några dolda kameror för hemlig övervakning.

Belysning:

Tillräcklig belysning runt byggarbetsplatsen kan avskräcka inbrottstjuvar och ge bättre synlighet för säkerhetspersonal och kameror.

Väktare och ronderingar:

Teckna ett bygglarm med tillhörande rondering för att övervaka platsen, särskilt under icke-arbetstid. Regelbundna ronderingar kan hjälpa till att avskräcka inbrottstjuvar.

Bygglarm:

Installera ett bygglarm och perimeterskydd som kan larma säkerhetspersonal och polis vid obehörigt tillträde eller inbrott.

 Lager- och verktygshantering:

Håll en noggrann inventering av alla verktyg, utrustning och material på plats. Detta hjälper till att snabbt identifiera saknade föremål.

Märkning och taggning:

Märk verktyg och utrustning med unika identifierare eller etiketter. Detta gör det svårare för tjuvar att sälja stulna föremål och lättare för polisen att identifiera och återlämna dem.

Säker förvaring och lås:

Använd säkra förvaringsbehållare eller låsbara verktygslådor för värdefull utrustning och verktyg. Se till att dessa är låsta när de inte används. Förvara dessa på ett utrymme med bygglarm och rökmaskin.

Regelbundna inspektioner:

Genomför regelbundna kontroller av byggarbetsplatsen för att identifiera och åtgärda eventuella sårbarheter i säkerhetsåtgärderna.

Grannsamverkan och rapportering:

Engagera lokalsamhället och uppmuntra dem att rapportera misstänkta aktiviteter runt byggarbetsplatsen.

Samarbete med brottsbekämpning:

Etablera en arbetsrelation med lokala brottsbekämpande myndigheter. De kan ge råd om säkerhetsåtgärder och kan eventuellt genomföra periodiska patruller.

Dokumentation och register:

Upprätthåll detaljerade register över utrustning, verktyg och material, inklusive serienummer och inköpsdatum. Denna information är ovärderlig i händelse av stöld.

Handlingsplan för nödfall:

Ha en tydlig plan på plats för att reagera på säkerhetsincidenter, inklusive hur man kontaktar brottsbekämpning och vilka åtgärder som ska vidtas vid ett inbrott.


Kom ihåg att en kombination av dessa åtgärder, skräddarsydda för de specifika egenskaperna och riskerna på din byggarbetsplats, kommer att vara mest effektiva för att förhindra inbrott och skydda dina värdefulla tillgångar.


Tänk på att inte vänta med dessa åtgärder tills inbrott redan skett, jobba istället förebyggande och kontakta oss redan innan etablering. Ett bygglarm i kombination med perimeterskydd på byggstängslet tillsammans med rökkanoner, kameror samt sirener är extremt kraftfullt. Vi har bygglarm och larmväskor för uthyrning.


Kontakta oss för ett förslag.

               

Föregående
Föregående

Brandlarm till Byggarbetsplatser

Nästa
Nästa

Säkerhet på företaget.