Företagslarm

Ett inbrottslarmsystem kan ge många fördelar för ditt företag, hjälpa till att förbättra säkerheten, öka tryggheten och skydda tillgångar. Här är några av de viktigaste fördelarna:

Företagslarmen delas upp i tre ringar. Den första ringen är grunden och gäller insidan på företagets lokaler som vanligtvis skyddas med rörelsedetektorer. Sedan har vi den andra ringen som vi brukar kalla skalskydd, där företagets fönster, dörrar samt eventuella väggar mot angränsande lokaler säkras upp. Därefter kommer den tredje ringen även kallad perimeterskydd. Perimeterskyddet kan vara ett staketlarm, ridådetektorer eller kameror på området utanför fastigheten. Kombinationen av alla tre ringar skapar ett starkt skydd och ett pålitligt företagslarm.

Avskräckande: Bara synligheten av ett inbrottslarmsystem kan fungera som ett kraftfullt avskräckande medel för potentiella inkräktare. Vetskapen om att det finns ett säkerhetssystem på plats kan avskräcka brottslingar från att försöka bryta sig in i dina lokaler.

Omedelbart respons: Moderna inbrottslarmsystem är designade för att ge omedelbara larm till både dig och en övervakningstjänst (om du har en sådan). Detta innebär att i händelse av ett inbrott kan larmmottagare larmas omedelbart, vilket potentiellt förhindrar eller minimerar skada eller stöld.

Minskade förluster: Om ett inbrott skulle inträffa kan ett inbrottslarm hjälpa till att minimera förlusterna. Ju tidigare ett inbrott upptäcks, desto snabbare kan man agera, potentiellt gripa inkräktaren och minimera den tid de har på sig att stjäla eller vandalisera egendom.

Försäkringsförmåner: Många försäkringsbolag erbjuder reducerade premier för företag som har ett pålitligt och professionellt installerat inbrottslarmsystem. Detta eftersom närvaron av ett säkerhetssystem ses som en proaktiv åtgärd för att minska risken för stöld och skada. Många företag har även ett skydd och larmklasskrav från sitt försäkringsbolag, det är av stor vikt att man upprätthåller dessa krav för att inte utebli ersättning.

Medarbetarsäkerhet: I händelse av ett inbrott, rån, hot eller överfall kommer anställda sannolikt att känna sig säkrare när de vet att det finns ett säkerhetssystem på plats. Detta kan ha positiva effekter på moral och medarbetarnöjdhet.

Fjärrövervakning: Många moderna inbrottslarmsystem kan fjärrövervakas via mobilappar eller onlineplattformar. Detta gör att du kan hålla ett öga på ditt företag även när du inte är på plats, vilket ger trygghet. Med tjänsten FCcloud så övervakar FC larm tekniken 24/7 och kan bistå med support per distans.

Integration: Inbrottslarmsystem kan ofta integreras med andra säkerhetssystem, såsom Kameraövervakning, passersystem och brandlarm. Detta skapar ett omfattande säkerhetsnätverk som kan erbjuda ännu bättre skydd för ditt företag.

Anpassningsbara säkerhetsnivåer: Beroende på dina specifika behov kan inbrottslarmsystem skräddarsys för att ge olika säkerhetsnivåer. Detta innebär att du kan välja att säkra specifika områden eller zoner inom dina lokaler, vilket ger flexibilitet i hur du skyddar dina tillgångar.

Journalföring och bevis: Många inbrottslarmsystem har förmågan att logga händelser, vilket ger ett register över när larm utlöstes. Denna information kan vara värdefull för brottsbekämpande och försäkringsändamål.

Sinnesro: Att veta att du har ett pålitligt inbrottslarmsystem på plats kan ge dig sinnesfrid, så att du kan fokusera på att driva ditt företag utan att ständigt oroa dig för säkerhetsproblem.

Sammantaget är att investera i ett inbrottslarmsystem ett proaktivt steg mot att skydda ditt företaget, anställda samt kunder och dess tillgångar, och det kan leda till ökat förtroende från både anställda, kunder och försäkringsleverantörer.

Är ni behov av ett företagslarm? Kontakta oss för en säkerhetsanalys av ert företag.

Föregående
Föregående

Säkerhet på företaget.

Nästa
Nästa

Otryggheten ökar i flerfamiljshus.